Viszont ami ennél is kínosabb, vagy inkább kellemetlenebb, hogy a csúfos bukás miatt a napi adást készítő operatőröknek és szerkesztőknek megszűnhet a munkája hiszen a napi adások elmaradása miatt nincs relkámbevétel, ergo nincs miből fizetni a munkatársakat. A hírek szerint a stúdió és a felszerelés megmarad, de egyes becslések szerint így is százmilliós bukásról van szó.

"Mindenképpen költséget kell csökkenteni, hiszen a nézettség miatt nem akkora a reklámbevétel sem, amelyre számított a csatorna. Mivel a stúdió és az akadémia már fel lett építve, ráadásul az előbbiben valóban világszínvonalú technika van, onnan már nem lehet elvonni kiadást, így maradnak a munkatársak, elsősorban azok, akik a napi összefoglalók készítésében vettek részt" írja a Blikk egy bennfentesre hivatkozva.

A TV2 el is ismerte, hogy lesznek személyi változások, ám mivel a műsort az IKO Műsorgyártó Kft. készíti, amely számos más TV2-s műsort is beszállít a csatornának, így ezek a szakemberek nagy valószínűséggel nem maradnak állás nélkül.

"Jövő hétfőtől a nézők nem láthatják az összefoglalókat, de a Star Academy énekesei ugyanazt a felkészítést kapják az Akadémián, mint eddig. A hét fontosabb eseményeinek összefoglalóját pedig a szombati adásba szerkesztve láthatják a nézők. Persze egy ilyen változás érint bizonyos kollégákat, de azon dolgozunk, hogy ebben a produkcióban vagy más műsorban munkát biztosítsunk mindenkinek – tudta meg a Blikk a TV2 sajtóosztályától.

A hírek szerint a csatorna mindent megtesz azért, hogy a dolgozóktól ne kelljen megválni, így felmerült az az ötlet is, hogy online felületre készülnének felvételek, így továbbra is szükség lenne a munkatársakra.

(Forrás:celebrajongo.hu;blikk.hu/Fotó:sorozatwiki.hu)